2 лютого 2017 р.


Конгрес місцевої і регіональної влади Ради Європи присвоїв Фастову статус міста «12-ти зірок», відзначивши, таким чином, активну участь міста в процесах розвитку місцевої демократії. Нагороду фастівчан 30 січня у Страсбурзі отримав міський голова Михайло Нетяжук.
 
 
У 2016 році Фастів приєднався до загальноєвропейської ініці­ативи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи – “Європейського тижня місцевої демократії». Саме в рамках даного конкурсу в місті було реалізовано кілька проектів, серед яких – висадка по місту клумб у вигляді прапорів країн ЄС, встановлення інсталяції літер FASTIV та відкриття навчально-реабілітаційного центру для дітей з обмеженими освітніми можливостями.
 
Усі проекти, успішно реалізовані в місті, були презентовані  представникам офісу ради Європи в Україні, після чого міський голова був запрошений презентувати дані проекти у залі Ради Європи у Страсбурзі. І на заключній церемонії ініціативи та досягнення фастівчан були гідно оцінені, а Фастову присудили "12-зірок".
 Міський голова Михайло Нетяжук зазначив, що саме завдяки зусиллям тих, хто долучився до ініціативи "Фастів - місто квітів" та висаджував клумби, хто допоміг створити інсталяцію з літер "Фастів - місто з серцем", хто проводив освітні тренінги, ігри, тематичні виставки на тему європейської демократії, хто працював над відкриттям реабілітаційного центру, проводив Фестиваль кухонь народів Європи - Фастів з гідністю це зробив на рівні 12 зірок.

Немає коментарів:

Дописати коментар